logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Atento acomiada la presidenta del comitè d’empresa de Lleida per acumulació de baixes mèdiques

La UGT de Catalunya denuncia que la direcció d’Atento ha acomiadat la presidenta del comitè d’empresa del seu centre a Lleida (representant de la UGT de Catalunya) fent ús de l’article 52 de l’Estatut dels Treballadors que justifica l’acomiadament objectiu d’un treballador que falti el 20% o més de dies laborables al seu centre de treball de forma justificada durant dos mesos.

En una sentència del 16 d’octubre, el Tribunal Constitucional ha desestimat la qüestió d’inconstitucionalitat interposada contra aquest l’apartat D d’aquest article. Considerem que aquesta sentència avala l’acomiadament per faltar reiteradament al lloc de treball, encara que existeixi una causa justificada, i que és inadmissible per als drets constitucionals dels treballadors. En refusem l’argumentació de manera rotunda, així com les conclusions de la sentència, que prioritzen la llibertat d’empresa per sobre el dret a la salut i al treball de les persones treballadores. Amb resolucions com aquesta és encara més evident la necessitat de derogar les reformes laborals que no han fet altra cosa que atorgar més poder a l’empresari i menys drets als treballadors i les treballadores.

Atento Lleida fa ús d’aquesta inacceptable causa d’acomiadament per prescindir d’una representant dels treballadors que des de fa mesos denuncia la deriva dels drets laborals que estan patint les més de 200 treballadors i treballadors del centre de Lleida. La UGT denuncia que, per tant, ens trobem davant una claríssima situació de persecució sindical.

Entrades relacionades