logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

CIDAC vulnera l’estatut de treballadors i la Inspecció de Treball obre acta d’infracció a instàncies de la UGT de Catalunya contra l’empresa

La inspecció de treball ha obert una acta d’infracció a l’empresa, per diferents vulneracions sistemàtiques  dels drets dels treballadors i treballadores, a CIDAC. Aquesta, està situada a Cornellà i té com a principal activitat la fabricació de cautxú.

Arran d’una denúncia interposada per la UGT FICA de Catalunya, la inspecció ha trobat irregularitats en 3 preceptes de l’Estatut dels Treballadors:

  • Hores extraordinàries, efectuant-ne de forma sistemàtica més de les 80 que marca com a límit l’Estatut dels Treballadors
  • Jornades i descans, obligant als treballadors a fer jornades d’entre 12 i 14 hores vulnerant el dret de tenir 12 hores de descans efectiu continuat.
  • Salaris per sota del que marca el conveni col·lectiu, fet que significa que els treballadors i treballadores cobren per sota del que estipula el salari mínim interprofessional.

Aquesta inspecció ha requerit a l’empresa l’esmena urgent de les deficiències que ha exercit la mateixa. Ara, l’acta d’infracció serà incoada per els Serveis Territorials del Departament de Treball que procediran a dictaminar la sanció oportuna que haurà d’acceptar l’empresa CIDAC.

Des de la UGT FICA de Catalunya volem recordar que l’empresa CIDAC és objecte de nombroses deficiències que hem estat denunciant regularment i que malauradament el seu sistema nul de protecció de seguretat laboral ja va comportar la mort d’un treballador de 19 anys l’any passat.

Entrades relacionades