logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Seguretat i salut en el treball: resum i conclusions de la jornada de la UGT de Catalunya contra el càncer laboral: coneixement, conscienciació i visibilització

A finals del mes passat, el 28 d’abril, amb motiu del Dia internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, es va celebrar la Jornada de la UGT de Catalunya contra el càncer laboral: coneixement, conscienciació i visibilització.
Durant la jornada es van facilitar eines per conèixer i prendre consciència del risc d’exposició a agents cancerígens i les seves conseqüències des de diferents punts de vista per obtenir-ne una visió general. A tall de recull d’informació sobre la jornada, s’ha elaborat un document titulat “Resum i conclusions”, on es poden consultar les presentacions dels ponents i el vídeo.
La jornada va donar informació sobre què són els agents cancerígens, com es gestionen des de la part de la higiene industrial i des de la medicina del treball, i les conseqüències de la no determinació dels càncers com a malaltia professional. També es van presentar tres bones pràctiques: realitat de la gestió dels cancerígens en la indústria química, l’experiència de la unitat hospitalària de patologia laboral i la negociació de clàusules de gestió del retorn a la feina després d’una malaltia greu com ara el càncer laboral.
Com a conclusió de la jornada, es va determinar que cal visibilitzar el risc dels agents cancerígens, cal gestionar el risc per exposició a aquests agents, cal gestionar el retorn a la feina després d’un càncer i cal notificar de forma adient els càncers d’origen professional.

Entrades relacionades