logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració per a la dignitat dels treballadors i treballadores penitenciàries

 

La representació unitària sindical reclama mesures per reduir la conflictivitat als centres i erradicar les agressions als treballadors i les treballadores públics. Es convoca una concentració de totes les plantilles el dimarts 7 de juny a 10.30 h a la Plaça Sant Jaume.
Fa anys que existeix una gravíssima manca de seguretat als centres penitenciaris. Anys que s’han hagut de soportar les agressions indiscriminades cada cop més greus, insults i pèrdues d’autoritat i de respecte, manca de personal, persecucions regimentals amb obertures d’expedients disciplinaris a treballadors amb trajectòries professionals impecables, i fiscalització constant de les nostres actuacions.I en aquest context de dificultat extrema, els treballadors i les treballadores només han rebut com a pagament la indiferència dels responsables penitenciaris.
Responsables d’un Departament de Justícia i d’una Secretaria de Mesures que enlloc de facilitar la difícil tasca que desenvolupen el personal penitenciari, donar les eines i els mitjans per desenvolupar-la amb garanties i la protecció davant les actuacions, es dediquen a observar amb sous estratosfèrics i a no donar cap solució a les problemàtiques que patim. Constantment, els responsables, demostren una incapacitat absoluta a donar respostes urgents davant d’un escenari d’augment d’agressions, temptatives d’agressió i lesions contínues als professionals penitenciaris, mentre orienten els seus esforços a retallar drets i entorpir qualsevol tipus de negociació.
El personal penitenciari es sent menyspreat, amb un acord penitenciari obsolet, sense proporcionar la formació necessària i continuada que requereix la tasca d’aquests amb una escola penitenciària pròpia, sense una carrera professional, que elaboren circulars i instruccions amb un marcat sentit polític i no penitenciari i que no redunden en una millora del servei que prestem i que, en definitiva, són els únics responsables de l’actual escenari, on les agressions als professionals penitenciaris, l’augment d’altres índexs que afecten la seguretat als centres, la conflictivitat entre interns, les autolesions i els suïcidis, estan a l’ordre del dia.
Les treballadores i treballadors penitenciaris no aguanten més. Des de la UGT,  reclamem solucions immediates i exigim que els responsables penitenciaris inverteixin en la nostra seguretat amb les següents mesures urgents:
  Increment de plantilla en no menys de 500 efectius
  Derogació de circulars innecessàries i pernicioses per la seguretat.
  Aplicació de les sancions tal com preveu el reglament i no com les desvirtuen en les juntes.
  • El reconeixement d’agents d’autoritat.
  • La creació d’una subdirecció de seguretat en els equips directius, ocupada per funcionaris de carrera del grup B de servei interior
  • Suport judicial, a cada agressió el departament, mitjançant serveis jurídics, es personarà com acusació particular.
  • Convocar els concursos de trasllats i comandaments pendents.
  • Inclusió del PRP al complement específic sense contraprestacions.
Els sindicats representants reclamem determinació als responsables penitenciaris per trobar solucions que eliminin la conflictivitat penitenciària i les agressions als treballadors públics de presons. Que s’enllesteixi un procés ràpid de negociació per atendre les reclamacions de les plantilles i s’abandoni un model laboral basat en l’explotació dels professionals.
Per tot això convoquem a una concentració a totes les plantilles dels centres penitenciaris el dimarts 7 de juny a les 10.30 h a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Entrades relacionades