logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Departament d’Educació trenca les negociacions amb els sindicats d’educació

Arran de les declaracions de la directora general, Dolors Colell i de les declaracions del conseller, González Cambray, a diferents mitjans de comunicació en relació amb la ruptura de les negociacions, la UGT de Catalunya manifestem que no s’ha produït mai, cap negociació honesta.
De fet, considerem que l’única negociació real es va donar en l’àmbit de la mediació establerta pel Departament de Treball. Una negociació de 4 dies al març en un context de convocatòries per la vaga de 5 dies.
Cap de les propostes del Departament d’Educació estaven aliniades amb les reclamacions del Comitè de Vaga. El que és pitjor: moltes de les propostes sindicals s’adreçaven a l’administració a la legislatura vinent, evidenciant la manca real de compromís d’arribar a acords amb l’actual conselleria.
Des de la UGT, creiem que les Meses Sectorials, on el Departament d’Educació vol emplaçar la negociació, fa molt de temps que són inservibles. Les reunions són unidireccionals i l’administració només comunica decisions ja presses. De fet, constatem que, l’administració acostuma a publicar decrets i resolucions una vegada escoltada la part social, però en cap cas tinguda en compte.
Davant d’aquesta realitat, i amb voluntat constructiva, els sindicats presents a la Mesa Sectorial vam demanar per escrit, al febrer, una reunió per parlar sobre la reversió de les retallades del personal docent de Catalunya. La resposta de l’administració va ser afegir l’ordre de calendari del curs escolar a l’ordre del dia.
Una vegada més, amb l’estratègia de passar la preceptiva escolta de la part social i de publicar unilateralment el decret com si s’hagués negociat quelcom. Evidentment, no podem tolerar aquest comportament per part de l’administració pública.
El conseller d’Educació, Josep González Cambray, no s’ha assegut, ni un sol cop, amb els i les representants dels treballadors i treballadores ni ha participat de manera directa en les negociacions.
La darrera oferta del Departament d’Educació ha estat una proposta d’acord on només es contemplava el retorn de l’hora lectiva al cos de mestres. Una oferta que no acceptarem, ja que crea un greuge entre els diferents cossos que formen el personal docent. Les retallades ens van afectar a tots, i tots hem de recuperar a la vegada els drets perduts.
És intolerable que el Departament d’Educació vulgui culpar els sindicats de no arribar a cap acord i que no es torni l’hora lectiva a infantil i primària. Si aquesta administració vol començar a revertir les retallades que portem patint des de fa més de 10 anys, que torni l’hora lectiva al cos de mestres i d’aquesta manera farà palès de la seva voluntat de negociar.

Entrades relacionades