logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Marxa per la dignitat a l’Hospital de Sant Joan de Dèu

Aquest dissabte, 9 de juny, els treballadors i les treballadores de l’Hospital Sant Joan de Déu es manifestaran contra la decisió de la direcció de mantenir les seves condicions retallades durant la crisi

La plantilla de l’Hospital Sant Joan de Déu fa anys que pateix retallades salarials i un empitjorament continuat de les condicions de treball, amb contractes precaris, càrregues de treball poc ètiques, etcètera. Durant molts anys, els treballadors i les treballadores d’aquest centre hospitalari han patit aquesta situació i sempre han  apostat per la viabilitat de la institució, sobretot pel benestar dels pacients que són el motiu principal per donar un servei d’excel·lència.

Superada la crisi, però, la direcció segueix mantenint les condicions que va imposar amb l’amenaça contínua que perillava la viabilitat de la plantilla. Això es concreta en la congelació de les taules salarials del 2018, en un ridícul augment de l’1% com a complement de retribució i en la pèrdua de la paga per objectius. I que comporta que aquests professionals d’excel·lència se’n tornin a casa cada mes amb el mateix sou que cobraven l’any 2006, un 20% menys de retribució, ja que la direcció no pressuposta els objectius i dóna prioritat al desenvolupament de les infraestructures i tecnologies abans que al seu personal, el motor principal i real de l’hospital.

Després de moltes negociacions amb l’empresa, el comitè percep una nul·la sensibilitat per part de la direcció davant les justes reclamacions professionals dels seus treballadors i treballadores. Els gestors d’aquest hospital de referència i d’alta complexitat no tenen com a prioritat les condicions laborals dels seus treballadors. Aquesta situació és insostenible i com que les institucions implicades (l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, els gestors de l’Hospital, la Generalitat) se n’han desentès, la plantilla ha decidit dur les seves reivindicacions al carrer.

Per aquest motiu, el comitè ha organitzat a l’Hospital Matern Infantil Sant Joan de Déu una “marxa per la dignitat” el proper dissabte 9 de juny, que s’iniciarà a les 10 del matí a la plaça de l’Hospital i finalitzarà a la Cúria Provincial de Sant Boi, per exigir la recuperació de les condicions laborals de la plantilla, que malauradament repercuteixen molt negativament en la prestació dels serveis. Es lliurarà un escrit a la Cúria Provincial per tal de fer palès el profund malestar dels professionals d’aquest hospital amb la seva manera de dirigir el Centre.

Des del Comitè d’Empresa entenen que si l’Hospital Pediàtric de Sant Joan de Déu vol ser realment un referent a nivell nacional i internacional, no ho pot ser a base d’explotar els seus professionals.

Entrades relacionades