logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els gestors de l’aeroport de Reus juguen a la ruleta russa amb la seguretat dels aterratges

aeroport-reus
Font: Wikimedia, autor Johnny19w

Continuen les incidències en la seguretat operativa a l’aeroport de Reus per falta de personal, que la UGT ha estat denunciant des de l’estiu passat.

Aquesta vegada, els dies 12 i 16 de gener de 2017, la Torre de Control de l’Aeroport de Reus va operar sense Tècnic de Sistemes de Navegació Aèria. Aquests tècnics tenen encomanades, entre altres, les tasques de supervisar que els equips que guien les aeronaus durant l’aterratge no pateixin cap desviació. En cas que es produís una desviació i no es detectés, els equips podrien estar guiant les aeronaus fora de la pista d’aterratge. En condicions de mala visibilitat, els pilots només tenen aquests equips per a localitzar l’aeroport i poder aterrar  al centre de la pista. Els dies 12 i 16 de gener, la falta de tècnic es va produir també durant la tarda-nit, amb l’agreujant que en aquestes franges horàries només es pot operar guiat per aquests equips. Aquests dies es van produir 64 operacions d’aeronaus, entre les d’aviació privada i comercial, i 4 van ser en horari nocturn.

Hi ha un procediment per a casos excepcionals d’emergència sobrevinguda al tècnic que està de servei, que consisteix fonamentalment a informar a les dependències aeronàutiques que els equips no compten amb supervisió. Aquest procediment és el que els gestors de l’aeroport estan fent servir de manera habitual, a causa de la mala gestió i la falta de personal.

Els gestors de l’aeroport de Reus (AENA i ENAIRE) van fer retallades de personal el 2013 a l’empara de la crisi, i ara no poden cobrir la grip de cap Tècnic de Sistemes de Navegació Aèria. Des del moment que AENA va privatitzar el 49% i va sortir a borsa, l’empresa  reparteix dividends als accionistes cada any, i, en paral·lel, elimina barreres de seguretat com aquesta i deixa únicament a mercè de la probabilitat que no conflueixi en el temps més d’una incidència i acabi en catàstrofe.

Entrades relacionades

Leave a comment