logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Es modifica el calendari escolar sense negociar amb els sindicats d’educació

El Departament d’educació de la Generalitat ha pres aquesta decisió de forma unilateral sense tenir en compte els sindicats que formem part del sector.

Avui a la roda de premsa, el Conseller d’Educació ha anunciat la modificació del calendari escolar de cara al curs vinent 2022-2023. Entre altres canvis, el Conseller ha fet públic que l’inici del curs escolar serà el dia 5 de setembre, una setmana abans del que era habitual.

D’entrada, des de la UGT de Catalunya volem posar de manifest, un cop més, la manca de diàleg del Departament amb la representació sindical de les treballadores i treballadors del Servei Públic d’Educació de Catalunya, principals afectats per aquest canvi de calendari.

Tal com va passar fa pocs dies, amb l’anunci de la propera exigència del Nivell C2 de català i amb les presses per aprovar un esborrany de nou currículum, sembla que per a aquest govern no és prioritari parlar i consensuar les seves propostes, ni amb les treballadores i treballadors, ni amb els sindicats ni amb les direccions dels centres.

No descartem reclamar una taula de diàleg o una mediació internacional per aconseguir que el Govern s’assegui en una taula de negociació.

Pel que fa a la mesura anunciada és que, a banda de les bondats que ha fet públiques el Conseller, té importants implicacions laborals relacionades amb la preparació del curs: tant als centres de titularitat pública com als centres concertats i privats.

Lamentem que en un context duríssim als centres educatius, el Departament no faci ús del diàleg i renunciï a centrar-se en la gestió de la pandèmia.

Entrades relacionades