logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Es tanca acord d’indemnització per a les treballadores i treballadors de MAHLE S.A.U.

El darrer 14 de gener, després d’unes jornades de negociació de 3 dies, s’ha aconseguit definir l’acord d’indemnització per la plantilla de MAHLE.

 

Dimecres 12 de gener acabava el període de negociació per pactar les condicions de l’ERO i finalment, les reunions s’han allargat tres dies més. Es va arribar al principi d’acord de 37 milions d’euros pel tancament de MAHLE S.A.U. a Vilanova i la Geltrú. Les seccions sindicals de l’empresa van donar suport inicialment a aquest possible acord el qual la UGT de Catalunya, considerava que, recollia considerablement la sensibilitat exigible per part dels diversos col·lectius d’edat  tot i les dificultats trobades durant el procés de negociació.

Ahir, 14 de gener, després d’unes jornades de negociació intenses, s’ha aconseguit definir, pels diferents col·lectius d’edat, l’acord d’indemnització per la plantilla de MAHLE.

  • La indemnització mínima, independentment de la franja d’edat, s’ha establert en 35.000 euros.
  • Existeix una variació de 23 a 33 dies de treball per any treballat sense topall, segons la franja d’edat.
  • Paral·lelament, hi ha pagaments addicionals de 2.000 euros per antiguitat i complements d’atur de mínim 70% pels perfils més grans de la casa.

Finalment, avui 21 de gener, s’ha portat a terme la votació d’aquest expedient d’extinció de 315 llocs de treball el qual ha obtingut un resUltat favorable amb un 90% dels vots a favor. Així doncs, amb els resultats s’aprova l’acord.

Finalment, manifestem un cop més, que en aquest procés de negociació ens ha faltat temps per culpa de la falta de sinceritat i transparència per part de l’empresa per tal d’aconseguir alternatives industrials cap a la nostra plantilla de treballadores i treballadors. Des del sindicat, mai ha estat agradable negociar acomiadaments. Per aquest motiu, des de la UGT de Catalunya es reitera el compromís amb la taula de reindustrialització que d’aquí a un mes començarà la seva feina amb la participació de les administracions públiques locals i autonòmiques, per tal que el teixit industrial continuï mantenint un gran pes en el nostre territori. 

Entrades relacionades