logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jornades sindicals en el marc del projecte europeu LIFE CLINOMICS: ‘El món del treball davant el repte de l’adaptació al canvi climàtic’

En el marc del Projecte CLINOMICS, Oportunitats i reptes de l’economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic’, la UGT de Catalunya, juntament amb CCOO, organitza unes jornades sindicals a Barcelona per a debatre i conèixer diferents experiències davant dels reptes del canvi climàtic, els propers dies 10 i 11 d’abril al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona.

Entre d’altres, hi haurà ponències i debats sobre l’impacte del canvi climàtic en el món del treball; canvi climàtic i salut; oportunitats d’ocupació en els sectors agroramaders, forestal, turístic i pesquer; experiències d’adaptació al canvi climàtic, i sindicalisme europeu i transició justa. La cloenda del seminari tindrà lloc dijous 11 d’abril a les 13 hores a càrrec del secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco. En aquest enllaç trobareu el programa.

Aquest seminari forma part del projecte europeu Life Clinomics, que té per objectiu generar processos d’adaptació de les empreses i els municipis al canvi climàtic, tot intentant minimitzar el seu impacte, millorar la competitivitat i augmentar l’ocupació. El projecte se centra en tres territoris/ecosistemes (la comarca de l’Alt Penedès, la reserva de la biosfera del Montseny i la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre) i en tres sectors econòmics vinculats al medi natural i amb vulnerabilitats i oportunitats significatives davant del canvi climàtic: el pesquer, l’agroforestal i el turístic.

El projecte està subvencionat per la Unió Europea i coordinat per la Diputació de Barcelona, i els socis que en formem part som la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya, Unió de Pagesos, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

Un altre dels objectius del projecte és aconseguir la seva transferibilitat a nous territoris de l’arc mediterrani, mitjançant el compromís d’altres sindicats de replicar la metodologia o les accions clinomics al seus països. En aquest sentit, participaran com a convidats al seminari diversos sindicats italians i un de marroquí.

Les Jornades són GRATUÏTES, però cal inscripció prèvia: areaexterna@catalunya.ugt.org o al tel. 93 329 82 73.

Entrades relacionades