logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La incapacitat de la patronal per assumir les reivindicacions dels treballadors i treballadores aboca a la vaga del sector de la marroquineria

Denunciem la mala voluntat i les coaccions per part de la patronal amb les persones treballadores del sector a través d’una vaga que està convocada pel pròxim 16 de febrer a les 6h del matí.

La UGT FICA de Catalunya es va reunir ahir, juntament amb la seva homònima de CCOO, amb la patronal del conveni del sector amb l’objectiu de tenir alguna proposta viable que fes enrere la convocatòria de vaga i poses solució a la problemàtica que afecta treballadors i treballadores. La proposta de la patronal era clarament insuficient, i era impossible d’assumir, ja que no respectava els drets dels treballadors i treballadores i mantenien la seva voluntat de no consensuar res.

Per aquest motiu, fem una crida al sector de marroquineria a secundar la vaga, acció que ja han fet aquesta setmana els companys sindicalistes francesos a la planta de Louis Vuitton on han aconseguit totes les seves demanades. Per conèixer la seva realitat, comptarem amb una delegació de la CGT Francesa durant la jornada de vaga.

Des de la nostra organització, demanem a la patronal que torni a valorar la taula de negociació i exposi una proposta que faciliti l’enquadrament dels treballadors i treballadores a la categoria professional que els pertoca. Aquesta realitat que viuen les persones treballadores afecta sobretot a les dones, que executen tasques de gran complexitat i es troben en categories baixes deliberadament, fet que les perjudica en les condicions i els salaris.

Denunciem que les direccions volen imposar avaluacions sense cap criteri dels treballadors i treballadores mentre les direccions es mantenen sense condicions de cap mena.

A més, volem denunciar també les coaccions que estan patint els treballadors i treballadores per part de l’empresa per no assistir a la vaga, un fet que vulnera la llibertat sindical i del tot inadmissible el 2022. Davant d’aquesta realitat, les dues organitzacions denunciarem aquestes accions a Inspecció de treball.

També volem posar en relleu la mala praxi d’alguns empresaris que, amb intenció de coaccionar als treballadors i treballadores, van enunciar un increment salarial superior del 5%. Aquesta acció no posa fi al problema de fons de l’enquadrament, ja que les diferències salarials poden ser superiors al 20%.

Per tots aquests motius, la UGT FICA de Catalunya, fem una crida als treballadors i treballadores del sector de la marroquineria a donar suport a la vaga convocada pel pròxim 16 de febrer a les 6h del matí.

Entrades relacionades