logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SMI i absorció del complement d’antiguitat

Com sabeu, fa un parell de setmanes es va publicar al BOE l’augment del SMI a 1.000€ i com cada vegada que s’actualitza i s’incrementa el SMI, sorgeixen diverses interpretacions sobre els criteris de compensació i absorció dels complements recollits en els convenis col·lectius.
En aquest sentit, i des de principis d’any, la sentència 74/2022, de 26 de gener del Tribunal Suprem empara les empreses perquè aquestes puguin absorbir el complement d’antiguitat per ajustar els salaris al SMI; és a dir, que considera que la base de càlcul per arribar a 1.000€ ha de ser el salari base específic més el complement d’antiguitat.
No obstant aquest criteri general, la sentència matisa que quan el conveni col·lectiu estableixi que no es pot compensar ni absorbir cap complement, no serà d’aplicació el criteri general.  Per aquest motiu, serà necessari que tots els convenis col·lectius recullin la clàusula de no compensació ni absorció de complements.
Clicant AQUÍ podreu accedir al resum i comentaris que han fet des del Servicio de Estudios de la Confederación de la sentència del Tribunal Suprem.

Entrades relacionades