logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Unes 27.000 persones al mes “desapareixen” de les xifres d’aturats, però no han trobat feina

Infografia de l’informe “L’atur invisible”.

La UGT de Catalunya ha presentat aquest matí l’informe ‘L’atur invisible’, que qüestiona les dades d’atur registrat oficials.

La UGT de Catalunya ha presentat aquest matí en roda de premsa l’informe “L’atur invisible”, que demostra quina és la realitat de les dades de reducció de l’atur que presenta el Departament d’Empresa i Ocupació cada mes.

Segons dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació, des de setembre del 2013 unes 27.000 persones al mes de mitjana deixen de comptabilitzar-se com a demandants d’ocupació tot i continuar sense feina: perquè ja no cobren prestació i no renoven la demanda d’ocupació, perquè fan formació del SOC o per “altres causes no especificades”. Això representa el 42,30% del total de persones que deixen de comptabilitzar-se com a demandants d’ocupació.

D’aquestes, més de 20.000 persones al mes de mitjana ja no renoven la demanda perquè ja no cobren la prestació i, probablement, es desanimen de trobar feina a través del SOC, o han marxat del país, però continuen aturats. Representen el 31,4% de les persones que surten del registre de l’atur cada mes.

Les dades d’atur registrat oficials no reflecteixen el nombre real de persones en situació de desocupació. La nostra estimació és que a novembre de 2014 el nombre d’aturats a Catalunya seria de gairebé 608.000, i no de 581.000. com diuen les dades oficials.

[wpfilebase tag=file id=548 /]

Entrades relacionades

Leave a comment