Declaració conjunta de la UGT i CCOO davant la sentència d’inhabilitació del President de la Generalitat

CCOO i UGT considerem desproporcionada la sentència d’inhabilitació del President Torra

Cal convocar eleccions amb la màxima celeritat

La decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el President Quim Torra és una nova expressió de la recurrent judicialització de la política que ha esdevingut els darrers anys al nostre país. Aquesta situació ha privat les institucions democràtiques de la capacitat de donar respostes a les necessitats de la ciutadania, bloquejant l’acció política i deteriorant la imatge de les pròpies  institucions.

Des del món sindical sempre hem defensat que la millor manera de resoldre el conflicte a Catalunya és a través del diàleg, i no ens cansarem de demanar-ho. La manca d’aquest ens ha portat avui a aquesta sentència, per la qual s’ha acabat inhabilitant a un President escollit democràticament per una acció que certament va exposar les institucions a una tensió no procedent.

CCOO i UGT considerem, però, que un cop arribat a aquest punt, aquesta legislatura està ja esgotada i per això demanem que es convoquin eleccions amb la màxima celeritat possible per posar la democràcia en mans del poble de Catalunya, amb la ferma voluntat de reforçar el marc institucional de les administracions catalanes. Es fa urgent fer front a les conseqüències de la pandèmia i és inviable fer-lo amb un govern interí que ni tan sols podria aprovar nous pressupostos de la Generalitat.

És necessària una agenda àmplia de justícia social, econòmica i democràtica, construïda amb diàleg i acords, polítics i socials.

Declaració conjunta UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya

Comments are closed.