La UGT de Catalunya celebra que la llei d’accessibilitat inclogui els centres de treball

persona-amb-discapacitat
Tanmateix, considerem que la llei es queda curta perquè només fa referència a les grans empreses, fet que dificultarà la inserció laboral a la majoria de centres de treball

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la Llei d’Accessibilitat, per tal que les persones amb algun tipus de discapacitat puguin accedir en condicions d’igualtat als espais d’ús públic.

Des de la UGT de Catalunya celebrem que s’hagi incorporat a la llei la nostra principal reivindicació: l’accessibilitat al lloc de treball com una matèria a incorporar als plans d’accessibilitat, que han de preveure “no només l’adaptació de les instal·lacions i els equipaments, si­nó també la formació del personal i l’actualització dels plans de desplaçament d’empresa o de mobilitat”.

Tanmateix, considerem que la llei es queda curta perquè només fa referència a aquelles empreses que defineix, de manera bastant indeterminada, com a “centres de treball de titularitat privada amb alta afluència de persones”, fet que dificultarà la inserció laboral a la majoria d’empreses de casa nostra (petites i mitjanes).

A més, la llei no compta amb memòria econòmica, de manera que demanen al Govern de la Generalitat que hi hagi una dotació pressupostària per poder desenvolupar-la amb garanties.

La UGT de Catalunya considera que el dret al treball de les persones amb discapacitat és un dret fonamental que actualment aquest col·lectiu no pot exercir de manera plena. En els darrers dos anys l’atur de les persones amb discapacitat s’ha incrementat un 32% i 1 de cada 6 persones amb discapacitat són víctimes de l’atur de llarga durada.

Comments are closed.