La UGT de PortAventura convoca vaga els dies 13, 20 i 27 de juny

port-aventura

La UGT de Catalunya ha convocat tres jornades de vaga a PortAventura els dies 13, 20 i 27 de juny, després que la setmana passada l’assemblea de treballadors i treballadores votés en contra de la ratificació del conveni col·lectiu signat el dia 22 de maig per la direcció de PortAventura.

L’acord subscrit afecta a l’estructura central del conveni. Entre els molts aspectes negatius del nou conveni, des de la UGT destaquem:

·         La supresió del nombre mínim de fixes discontinus, que actuava com a clàusula d’estabilitat de la plantilla i com a dic de contenció davant les aspiracions de subcontractació per part de la patronal.

En concret, el nou conveni elimina la garantia dels mínims en la contractació, ja que, fins ara, l’empresa estava obligada a la contractació d’un nombre mínim de treballadors fixes discontinus (550) per als fixes discontinus amb garantia mínima de prestació de 9 mesos, i 750 per als fixes discontinus amb garantia mínima de 6 mesos i 20 dies.

El nou conveni obre les portes al desmembrament del parc com a única empresa, i l’expansió de les subcontrates, que ja es va iniciar l’any 2013.

·         El segon element és l’aparició d’una nova categoria, que permet a l’empresa eliminar d’una tacada els treballadors eventuals. Aquests eventuals, normalment, són contractats durant el període de màxima afluencia, i seran substituïts per nous treballadors amb un sou de 670€ nets al mes, molt per sota del salari actual per a la categoria que s’elimina, que perceben uns 960€ nets al mes, aproximadament.

Existeixen més elements que fan inviable la signatura del conveni per part de la UGT, que tot i que són menys greus, reflexen l’ofensiva de la patronal aprofitant les retallades en drets que estan duent a terme els governs actuals, com són:

•          Signatura del conveni per cinc anys.

•          La no incorporació de la clàusula d’ultractivitat.

•          Increment de la jornada anual en 8 hores.

•          Pujada salarial per sota del que s’ha pactat en l’Acord Estatal signat recentment per les dues centrals sindicals i la patronal, i només l’IPC per als anys 2016 i següents.

•          Desaparició del complement de vinculació per als nous contractats.

•          Noves restriccions en l’ús dels dies d’assumptes propis.

•          Ampliació de la data límit per efectuar la crida als fixes discontinus fins el dia 1 de juny.

Comments are closed.