La UGT presentarà demà un recurs contenciós contra la decisió de la Generalitat de retallar un 5% el sou dels treballadors públics

GeneralitatA les 10 hores al TSJC (Via Laietana, 56, Barcelona)

Demà dimarts, 17 de març, la UGT de Catalunya presentarà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un recurs contenciós contra l’Acord de Govern del 10 de març de retorn dels 44 dies de la paga extra del 2012 als treballadors de la Generalitat, concretament contra la part que inclou una reducció del 5% del salari d’aquell any.

L’any 2012 la Generalitat va decidir, mitjançant Acords de Govern de febrer i març, aplicar una retallada del 5% al sou del seu personal, decisió que posteriorment va deixar sense efecte quan el Govern de l’Estat va decretar manllevar la paga de Nadal als treballadors i les treballadores de totes les administracions públiques.

Ara la Generalitat, per no pagar els 44 dies meritats de la paga del 2012, ha rescatat aquells Acords que el propi Govern havia deixat sense efecte i ratificats en aquest sentit per les sentències que han reconegut el dret dels treballadors de la Generalitat a cobrar part de la paga. D’aquesta manera la Generalitat continua, també al 2015, amb les retallades salarials als treballadors del sector públic.

El responsable del sector de la Generalitat de la UGT de Catalunya,Xavier Casas, atendrà els mitjans de comunicació a les 10 hores davant del TSJC (Via Laietana, 56).

Presentació recurs contenciós – retallada 5% Generalitat

DIA: dimarts, 17 de febrer de 2015
HORA: 10 hores
LLOC: Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (Via Laietana, 56, Barcelona).

Comments are closed.