Projecte ACTUA II Diversitat LGTBI al centre de treball

Des de la Secretaria d’Igualtat i FP de la UGT de Catalunya, juntament amb el suport de la Diputació de Barcelona, posem en marxa la segona edició del projecte “Actua II Diversitat LGTBI al centre de treball”.

El projecte “Diversitat LGTBI a les empreses” va néixer l’any 2018, amb la necessitat de conèixer la realitat que viuen les persones LGTBI al seu lloc de treball a través de la percepció de les nostres delegades i delegats.

Aquesta vegada, el projecte ACTUA II està dirigit a les persones treballadores, fet que ens permetrà conèixer la vostra experiència al centre de treball. A través de les nostres delegades i delegats fem extensiva aquesta enquesta a totes les treballadores i treballadors. Per aquest motiu ens serà de molta utilitat i agraïm la vostra participació.

Amb aquest projecte perseguim diferents objectius:

  • conèixer la realitat que viuen les persones LGTBI al seu lloc de treball mitjançant la seva experiència per tal que des de la tasca sindical puguem treballar contra qualsevol tipus de discriminació
  • sensibilitzar les persones treballadores i les delegades i delegats i a través d’elles influir i negociar amb les direccions empresarials polítiques de prevenció i atenció a la discriminació LGTBI a les empreses
  • millorar les condicions de treball de les persones LGTBI a la feina i prevenir les discriminacions, assessorant, informant, sensibilitzant i formant les persones que conformen el sindicat de la manera el més eficient i eficaç possible

Per tal d’aconseguir aquests objectius, la UGT de Catalunya ha dissenyat una enquesta que ha de ser distribuïda per les delegades i delegats sindicals a totes les treballadores i treballadors. L’enquesta recollirà informació sobre les característiques de l’empresa i plantilla, el clima laboral al què s’afronten les persones LGTBI de les empreses i la política empresarial i pràctiques en la gestió de la diversitat LGTBI a les empreses.

L’enquesta s’ha de distribuir per via electrònica a través de plataformes digitals, adjuntant aquest link https://forms.gle/GjDAybFAPsquaDAF9

Un cop obtinguts els resultats, es farà una difusió interna de l’informe resultant entre delegades i delegats d’empresa, Federacions Sectorials i Unions Territorials de la UGT de Catalunya. També es farà difusió externa.

Per a poder realitzar tota aquesta tasca, la vostra col·laboració és vital i imprescindible, com no pot ser d’una altra manera. Vosaltres sou, com a delegades i delegats, el canal que pot fer arribar a les empreses el qüestionari i traslladar la importància de que responguin el màxim nombre de treballadores i treballadors. En aquest sentit, us agraïm d’antuvi que us impliqueu en el que serà, un altre cop, un projecte pioner del col·lectiu LGTBI a les empreses.

Comments are closed.