Reclamem consens social i polític per tirar endavant la legislació estatal que empari les necessitats legals de les persones LGTBIQ i condemnem enèrgicament les agressions en contra d’aquestes persones

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, avui dilluns 28 de juny, la UGT de Catalunya mostra el seu compromís inequívoc en la lluita pels drets socials i laborals de les persones LGTBI i fer-ho visible a tota la societat. Enguany, des de la UGT de Catalunya volem reivindicar com a essencial la necessitat de trobar el màxim consens social i polític per tal de poder tirar endavant la legislació estatal perquè doni resposta a les necessitats legals de les persones LGTBIQ. I la nostra condemna més enèrgica a les agressions i actes en contra de les persones LGTBI que estem veient en els darrers dies. Com a sindicat de classe que som, hem de dir ben clar i ben alt que en la nostra societat no hi tenen cabuda!

En aquest enllaç podeu llegir el manifest “Sempre amb orgull de ser qui ets! Sempre amb orgull de ser qui som! A la feina, fora l’homofòbia!”

Així mateix, en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, us volem presentar l’actualització del Glossari bàsic de termes LGTBIQ elaborat pel Servei Lingüístic, el Grup UGT-LGTBI i la Secretaria d’Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya, amb el suport de la Direcció General de Política lingüística de la Generalitat de Catalunya. Aquesta nova eina serà de gran utilitat alhora de fer ús d’un llenguatge inclusiu, igualitari i no sexista alhora d’implementar les mesures i els protocols adients a la normativa laboral que garanteixi i empari els drets de les persones LGTBI en l’àmbit laboral, i per defensar drets, reivindicar canvis i lluitar contra totes les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere al món laboral. Podeu consultar aquí l’actualització del Glossari bàsic de termes LGTBIQ.

Comments are closed.