Elegida la nova executiva de la UGT FICA de Catalunya per un 96% de delegades i delegats

La UGT FICA de Catalunya ha finalitzat aquest matí el seu primer congrés després que el 2016 tingués lloc la fusió de les antigues federacions MCA-UGT de Catalunya i FITAG-UGT de Catalunya, englobant els treballadors i les treballadores dels sectors de la indústria, la construcció i el sector agro a Catalunya. La candidatura que encapçala el fins ara secretari general de la federació, Antonio José Rudilla, ha estat escollida pel 96% dels delegats i les delegades. 

En aquest congrés, en què per primera vegada a la història del nostre sindicat s’ha fet una ponència congressual feminista, la UGT FICA de Catalunya ha aprovat, entre altres, les següents resolucions d’urgència:

Primer la seguretat dels treballadors i les treballadores front la Covid a les empreses: Exigim a l’administració que doni resposta a les nostre reivindicacions, que exigeixi a les empreses el compliment del seu deure de protecció caps als seus treballadors i treballadores i que exerceixi un control exhaustiu de les condicions de seguretat en el sí de les empreses.

UGT FICA de Catalunya feminista: Des de la UGT FICA de Catalunya resolem que hem d’anar més enllà d’exigir el compliment de la llei, incloent clàusules de millores en els convenis col·lectiu i exigint sí o sí mesures d’igualtat en tots els centres de treball, independentment del nombre de treballadores i treballadors que tinguin.

Reconeixement i enfortiment del sector industrial català: Des de la UGT FICA de Catalunya exigim que la representació política cregui i aposti des de la convicció en el sector industrial, donant continuïtat i creant un nou marc que garanteixi la supervivència d’un teixit industrial que és generador de treball competitiu i de qualitat.

Hem d’aturar l’ús abusiu de la subcontractació: Des de la UGT FICA de Catalunya exigim que, amb la finalitat d’acabar amb la desregulació laboral que comporta la precarietat laboral als treballadors i treballadores, des de la UGT FICA de Catalunya exigim que l’activitat pròpia de l’empresa es delimiti per llei, modificant l’article 42  de l’Estatut dels Treballadors i les Treballdores i l’article 43, per combatre processos abusius d’externalització que poden comportar una cessió il·legal de treballadors i treballadores.

Resolució treballadors i treballadores del camp. Des de la UGT FICA de Catalunya demanem a totes les administracions impicades una solució inmediata i real per erradicar la precarietat laboral en el sector del camp, que a hores d’ara s’assembla molt a l’esclavitud. Parlem d’un sector esencial que no ha deixat de treballar des de l’inici de la crisi sanitària que vivim, i que ocupa 50.000 persones a tot Cataunya. Cal dignificar d’una vegada per totes el treball al camp, combatent jornades laborals inacabables, desequilibri de sous entre homes i dones, i pagament de les hores per sota de conveni.

Comments are closed.