logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Celebrem l’engegada de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La UGT de Catalunya, com a membres de la Comissió Promotora de la RGC, participem en l’acte per l’engegada de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania. Per aquest motiu us convidem a celebrar-ho amb nosaltres aquest divendres 15 de setembre de 19 a 22 hores a la Capella de Santa Àgueda del museu d’història de Barcelona. Per entrar a la Capella cal pujar per les escalinates semicirculars a la mateixa Plaça del Rei. (Divendres 15 de setembre de 19 a 22 hores, Capella de Santa Àgueda del museu d’història de Barcelona).

La renda garantida de ciutadania (RGC) és una nova prestació social de dret subjectiu i universal que garanteix un mínim per a les persones i famílies que no disposen de recursos econòmics o que són insuficients per a cobri les necessitats bàsiques, sempre que compleixin una sèrie de requisits. Aquesta prestació consta de una prestació econòmica garantida, incondicional i subjecta als requisits que marca la llei, i d’una prestació complementària d’activació i inserció condicionada al compromís d’un pla d’inclusió social o inserció laboral que pretén superar les condicions que han originat la necessitat de la prestació.

A partir d’avui es podrà començar a cobrar la RGC, sempre i quan la sol·licitud es presenti entre el 15/09/2017 i el 14/11/2017 i es tingui dret a cobrar-la. Si la sol•licitud es presenta a partir del 15/11/2017, i se’n té dret, es cobrarà la RGC des del dia en que es faci la sol•licitud. Recordem també que qui estigui cobrant el PIRMI o una pensió no contributiva més el complement de la Generalitat, cobrarà la RGC amb efectes del dia 15/09/2017.

Per a més informació o per demanar cità prèvia i tramitar la sol·licitud de la RGC es pot trucar al telèfon 900 400 012 o entrant a la webhttp://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/pobresa_i_inclusio_social/renda_garantida_ciutadania/assistent

Per a més informació sabeu que disposeu del Servei d’Informació Social (SIS) de la UGT de Catalunya que també podeu localitzar al telèfon 93.329.82.73

Entrades relacionades

Leave a comment