logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El 061 diem prou i reclamem la millora de condicions per a la nostra plantilla

La vaga indefinida del 061 convocada per la UGT juntament amb la CGT i la USOC, es va desconvocar després de quasi dos mesos a principis de desembre per a la imminent sisena onada, amb compromisos i promeses tant per part de l’empresa adjudicatària Ferrovial com del SEM i la Generalitat. En aquell moment ens repetien que érem personal essencial i imprescindible tot i que es va quedar en paraules i no s’ha formalitzat en fets i respostes als nostres reclams.

El ple del Parlament va aprovar la internalització del servei i per tant, suposa deixar d’externalitatzar-lo i es va estipular un termini que havia de ser al finalitzar el contracte actual amb Ferrovial. D’aquest procés per se, en el que el SEM, ens va convidar a participar, no en sabem res més.

El SEM ens va informar que pels terminis hauria de fer una licitació transitòria d’un o dos anys perquè, segons ells, el procés no es pot fer en un temps menor. També, ens va prometre unes millores salarials per equiparar els nostres sous al seu conveni. Val a dir que, durant el període de vaga que es va dur a terme per part dels sindicats, es va contractar personal propi per realitzar funcions de gestor, vulnerant de forma indirecta el dret a vaga i amb unes condicions molt superiors a les nostres.

No sabem res, no hi ha cap pas que es dirigeixi a la internalització del servei i la dignificació de la figura del gestor d’emergències del 061. Ara que no hi ha onada, sembla que ja no existim i menyspreïn la nostra funcionalitat.

Des de la UGT de Catalunya reclamem que els compromisos parlamentaris es duguin a terme i les condicions actuals de la plantilla del 061 és millori i equipari, al servei essencial i prioritari del que formem part. De no ser així, valorarem el fet de tornar a dur a terme una aturada dels nostres serveis en el format que sigui necessari.

Les emergències no són un negoci, el 061 diem prou!

Entrades relacionades