logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Sector de les TIC desconnecta el 23 de Juny

Vaga del sector de les TIC, demà 23 de juny a tots els territoris per reivindicar un conveni digne pels treballadors i treballadores.
El sector de les TIC és conegut com al sector del futur. El Govern ha fet grans inversions en la seva aposta per la digitalització, però la realitat és que fa anys que les empreses no tenen gens d’interès pel conveni de consultoria i tecnologies de la informació. De fet, les condicions dels treballadors i treballadores són cada cop més precàries.
La professió d’aquest sector s’ha devaluat amb els anys, es demana més per molt menys. Fins i tot, gran part de les plantilles del sector TIC han rebut xerrades de coaching sobre els valors, la motivació, la gestió de talent i d’agilitat, tot això per reclamar una dedicació plena i que la vida dels treballadors i treballadores giri entorn la feina única i exclusivament. A canvi, s’ha promès per part de moltes empreses, compensacions i variables que mai han arribat.
S’han dut a terme diverses reunions, negociacions i converses que fins ara no han donat cap resultat. Així doncs, des de la FeSMC fem crida per dur a terme una vaga, demà 23 de juny, per reclamar un conveni digne.
L’objectiu d’aquesta vaga és negociar un conveni que reflecteixi la realitat del sector, pujades salarials acords amb l’IPC, negociació del contingut dels registres retributius i valoracions de llocs de treball amb auditories, acordar una classificació professional que defineixi els llocs de treball, abonaments del teletreball i la seva regulació i polítiques de formació i promoció interna efectives i amb perspectiva de gènere.
El 23 de juny es farà una aturada de 2 hores a tots els territoris pel bloqueig constant en la negociació del conveni col·lectiu sectorial d’empreses de Consultoria, investigació de mercat i de l’opinió pública i per reclamar el pagament de les quantitats que es deuen pel teletreball durant la pandèmia.

Entrades relacionades