logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els treballadors de residències de temps lliure de la Generalitat es mobilitzen contra el tancament

Els treballadors de Llançà es concentraran a Girona, i els de Les i Tarragona es manifestaran a Lleida

Avui s’ha celebrat a Llançà (Girona) una assemblea amb els treballadors i les treballadores de les tres residències de temps lliure de la Generalitat que hi ha a Catalunya: Llançà, Les (Lleida) i Tarragona. Davant l’anunci del Govern de tancar aquestes residències de turisme social –tancament al qual s’oposa la UGT de Catalunya-, els sindicats han convocat mobilitzacions per al proper divendres, 25 de novembre. Els treballadors de Llançà es concentraran de 13 a 14 hores davant la seu de la Generalitat a Girona (c. de Pompeu Fabra, 1), mentre que els de Les i Tarragona es manifestaran a Lleida a partir de les 13 hores, des de la seu dels sindicats (Av. de Catalunya, 2) fins a la Delegació de la Generalitat a Lleida.

Les residències de temps lliure estan destinades a facilitar als treballadors i les treballadores, en actiu o jubilats, i a les seves famílies la possibilitat de gaudir d’un període de vacances i lleure amb unes contraprestacions inferiors als preus de mercat. Ara el Govern de la Generalitat, en la línia de retallades i desmantellament dels serveis públics que està realitzant, ha decidit tancar-les i renunciar a aquesta transferència estatal.

Des de la UGT de Catalunya estem disposats a parlar d’un pla de viabilitat per a les residències de temps lliure –sempre que hi hagi una reubicació dels treballadors-, però rebutgem el seu tancament, tant per la destrucció de llocs de treball que suposarà en un moment de crisi com l’actual (37 treballadors a Girona, 48 a Lleida i 60 a Tarragona) com per la desaparició d’aquest servei de turisme social.

Leave a comment