logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT, en total desacord amb les mesures d’horaris comercials proposades per les associacions de comerciants amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

El sector de comerç de la UGT de Catalunya denuncia que ha tingut coneixement de l’acord d’horaris comercials el mateix dia que s’ha anunciat l’acord entre les associacions de comerciants i l’Ajuntament de Barcelona. Aquest acord no crearà llocs de treball; al contrari, l’Ajuntament de Barcelona i les associacions de comerciants pretenen precaritzar encara més les persones que treballen al sector comerç.

 Per a la UGT de Catalunya, la demanda de les associacions de comerç, amb el suport de l’Ajuntament, per tal de poder obrir tots els diumenges i festius de l’1 de maig al 30 de setembre a partir del 2022 és abusiva i totalment inacceptable. En aquesta demanda no s’ha tingut en compte l’opinió del nostre sindicat, a tal efecte, ni en cap moment s’ha tingut en compte les persones que treballen al sector. De nou en aquesta crisi, com va passar amb l’anterior, es pretén sortir-ne a costa del temps i dels diners dels treballadors i les treballadores del comerç.

Pel que fa als 3.200 llocs de treball que ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona, i tal com ja vam viure a la crisi del 2008, per l’obertura d’aquests diumenges i festius no es realitza cap contractació nova, sinó que les hores que es treballen de més les acaben realitzant personal ja contractat. I, com a conseqüència, no s’incentiva ni l’economia ni el consum ni els llocs de treball. Per aquest motiu no veiem possible l’augment del 13% de l’activitat comercial del que parlen les associacions de comerciants i l’Ajuntament de Barcelona.

Entrades relacionades