logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nova agressió sexual a una treballadora de CP Quatre Camins

UGT Presons denuncia la inseguretat que es viu a les presons catalanes i, en particular, la situació d’indefensió en què es troben les treballadores dels centres penitenciaris catalans.

Només una setmana després que una funcionària de la presó de Quatre Camins denunciés una agressió sexual per part d’un pres, el passat dilluns vam haver de lamentar una nova agressió sexual en el mateix centre. L’agressió va succeir en el moment en què es procedia al tancament de cel·les, quan la treballadora es trobava sola. Un intern es va dirigir a ella dient-li obscenitats i acompanyant els seus crits amb gestos clarament obscens, tot animant la resta de reclusos a fer el mateix. Aquests fets continuen sent d’una gravetat extrema. Accions que fins ara eren puntuals s’estan reproduint de manera alarmant i evidencien la pèrdua d’autoritat dels treballadors i les treballadores de les presons.

Des de la UGT Presons denunciem aquestes agressions, que són del tot intolerables, i exigim al Departament de Justícia que posi totes les mesures necessàries per garantir la integritat i seguretat física de les seves treballadores i treballadors. Així mateix, exigim un increment de plantilla immediat així com un canvi en l’aplicació del règim disciplinari que recull el Reglament penitenciari i la Llei Orgànica General Penitenciària.

Entrades relacionades