Ens oposem a l’avantprojecte de fórmules de gestió de l’assistència sanitària

sanitat-portLa  UGT de Catalunya ha demanat al conseller de Sanitat, Antoni Comin, la retirada del “l’avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària amb càrrec a fons públics”. Per al nostre sindicat, el text presentat representa la continuïtat de la fragmentació de la sanitat catalana.

La proposta vol aprofundir encara més en models de gestió de privatització encoberta i afavorir l’externalització de serveis i els models d’EBAS per l’assistència primària, donar cobertura a les empreses d’economia social sense estructura societària per donar-los serveis sanitaris, a més d’introduir de manera definitiva les societats de professionals per repartir-se els beneficis de la gestió sense tenir en compte la repercussió en la salut dels ciutadans.

Aquest model de fórmules de gestió pot representar una retallada més a la  sanitat pública perquè facilitarà que els centres públics puguin fer sanitat privada i pot provocar discriminació en la assistència, així com donar suport a entitats de gestió de dubtós compromís social, vinculant al dret a la salut de les famílies amb el seu poder adquisitiu. Representa que siguin les empreses les que prestin el servei sanitari, en instal·lacions públiques, sense control efectiu de l’Administració.

La UGT no està d’acord amb aquest model de gestió que precaritza les condicions laborals dels professionals de la sanitat amb la introducció de fórmules de gestió que no retornen els seus excedents al sistema sanitari.

La UGT no vol la implantació d’empreses de gestió indirecta participades per la Generalitat però que venen serveis al CatSalut mercantilitzant-lo; volem un règim de gestió directa per la sanitat pública així com la participació de la part social i la ciutadania civil en tot allò referent a la salut.

Així mateix, també hem demanat a la conselleria de Sanitat que s’assegui a definir el model sanitari del nostre país.

Comments are closed.