#JoTreballoGratis

La UGT rellança, una altra vegada, a partir del 10 de novembre, la seva campanya “#Jo treballo gratis”, que pretén conscienciar, en primer lloc, a tots els treballadors i treballadores sobre aquesta discriminació per raó de sexe, que té una repercussió severa en els salaris de les dones i que s’accentua encara més després de la jubilació, provocant que un elevat percentatge de dones -que han tingut una ocupació al llarg de tota la seva vida- tinguin pensions més baixes i passin a estar en risc de pobresa.

A Espanya la bretxa salarial és del 14,2%, segons Eurostat, i tripliquem les taxes d’Itàlia, Romania i Luxemburg, de manera que les treballadores espanyoles treballen gratis des del 10 de novembre de 2018 fins a final d’any.

Les propostes, entre altres:

  • Una llei d’igualtat salarial, perquè és fonamental legislar per eradicar aquesta discriminació per raó de sexe, que implica salaris, prestacions i pensions més baixes.
  • Important abordar la bretxa salarial des del Diàleg Social. Reforçar el vincle dels plans d’Igualtat amb els convenis sectorials perquè són negociació col·lectiva.
  • Avançar en el desenvolupament de la Llei d’Igualtat

Més informació:

http://www.ugt.es/ugt-pone-en-marcha-la-campana-yotrabajogratis

Comments are closed.