La FeSP-UGT i Ecoembes fan una jornada virtual per conèixer el projecte ‘Reciclos’

Des de fa tres anys, la FeSP-UGT i Ecoembes treballem juntes per fomentar el reciclatge dels envasos d’ús domèstic (plàstic i paper).

A través d’una trobada virtual, avui s’ha donat a conèixer el projecte Reciclos, que va nèixer fa dos anys al Centre d’innovació en economia circular TheCircularLab d’Ecoembes amb l’objectiu de fer que el model de reciclatge d’envasos, que funciona des de fa 20 anys a través del contenidor groc, evolucioni gràcies a la tecnologia mòbil i els incentius verds.

Basant-se en la proximitat i facilitat d’ús del contenidor groc, Reciclos proposa a la ciutadania seguir col·laborant amb la protecció de l’entorn a través del reciclatge i, alhora, millorar el seu entorn més proper. La webapp de Reciclos converteix l’hàbit de reciclar en punts bescanviables per incentius locals sostenibles, de manera que es recolzi i es millori l’entorn més proper: barri, ciutat, la qualitat de vida dels veïns, mitjançant descomptes en transport públic, mobilitat de baixes emissions, donacions a ONGs o a projectes de desenvolupament de la comunitat … El sistema de devolució i recompensa (SDR) de Reciclos és l’únic que premia el comportament mediambiental responsable. Gràcies a tota aquesta tecnologia, aquesta eina és capaç de reforçar el vincle entre la ciutadania i contenidor a través del telèfon mòbil i convertir el reciclatge en un hàbit que es recompensa.

Comments are closed.