La UGT guanya una sentència que obliga Acciona Multiservicios a aplicar el conveni d’hostaleria a la plantilla del servei de pisos i bugaderia dels hotels de Portaventura

portaventuraNou cop contra l’explotació laboral de les empreses multiserveis

El Jutjat Social nº1 de Tarragona ha sentenciat que els treballadors i les treballadores del servei de pisos i bugaderia de l’empresa Acciona Multiservicios per als hotels de PortAventura hauran de regir-se pel conveni col·lectiu de la Indústria d’Hostaleria i Turisme de Catalunya 2014-2016. Aquesta sentència dels jutjats de Tarragona dóna resposta a la demanda interposada el mes de juny de 2016 pel Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya.

El nostre sindicat es mostra molt satisfet pels treballadors i les treballadores de pisos i bugaderia de PortAventura que en primer lloc van haver de veure com el 31 de gener de 2013 passaven a formar part d’una subcontracta, l’empresa multiserveis Constant. En aquell moment ja es varen convocar mobilitzacions i, gràcies a la lluita liderada per UGT Pisos PortAventura i el recolzament de la UGT  PortAventura, es va reconèixer als treballadors subrogats tots els drets que gaudien a PortAventura. La subcontracta en qüestió, que ni coneixia ni respectava les condicions laborals,  pagava als treballadors eventuals 400 euros menys que al personal subrogat. És a dir, a mateix treball, salari diferent. Un nou cas d’explotació laboral.

El 4 de maig de 2015 Acciona Multiservicios va substituir Constant, subrogant-ne l’activitat a PortAventura. La nostra secció sindical ha seguit vigilant i reclamant contínuament els incompliment d’Acciona Multiservicios, condicionada per la diferència salarial que el conveni d’Acciona Multiserveis també tenia.

La campanya liderada per la UGT per combatre l’explotació laboral de les empreses multiserveis ha donat els seus fruits. A nivell estatal, el nostre sindicat va denunciar el conveni d’Acciona Multiservicios. Aquesta va ser la base de la denúncia interposada pel nostre Gabinet Jurídic: com Acciona Multiservicios no disposa de conveni propi, li pertoca l’aplicació del conveni d’hostaleria per a l’activitat de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura.

Comments are closed.