L’Administració de la Generalitat imposa mesures més restrictives al seu personal

Ahir diumenge 24 de maig, la Funció Pública va publicar una nova instrucció, la 5/2020, que s’aplica a tot el Personal Administratiu i Tècnic i personal laboral  i que pretén ser un document on fixi les mesures a prendre per a la reincorporació progressiva als centres de treball.

És una instrucció com a resultat no de la manca de voluntat d’acord amb els legítims representants dels treballadors sinó com a resultat de la manca de negociació real amb els legítims representants dels treballadors. La Funció pública, com és habitual, volia imposar el seu criteri per a uns col·lectius determinats i aquest és, a grans trets, el resultat del que vol la funció pública pels seus empleats:

  1. Elimina els permisos per deure inexcusable
  2. L’Administració podrà canviar de funcions als treballadors i fins i tot de centres de treball quan i com vulgui.
  3. L’Administració podrà establir el gaudi obligatori d’un període de vacances durant els períodes de l’any que vulgui, condicionant també els dies d’assumptes personals.
  4. Finalment, suposem que per edulcorar tal despropòsit, s’introdueix el permis de conciliació per a les persones amb menors de 12 anys o persones dependents a càrrec i als quals els hagi afectat el tancament de centres educatius, de gent gran o persones discapacitades.

Quan pensàvem que els reconeixements del Govern envers els seus treballadors i treballadores per la tasca feta durant la crisi sanitària serien el retorn de tot el que ens deuen (i del que no volen sentir a parlar), o pot ser l’atorgament dels fons addicionals que vam acordar a l’Estat, o senzillament un canvi de tarannà en favor de la negociació col·lectiva, l’Administració mostra el seu reconeixement imposant mesures més restrictives, augmenta els criteris d’arbitrarietat i ofega encara més el seu personal.

Comments are closed.