Volem unes festes populars lliures de violència masclista

Demà, amb el Chupinazo, s’inicien les festes de Pamplona però també, arreu dels nostres pobles, ciutats i barris, s’enceta la temporada de festes populars. Per aquest motiu, des de la Xarxa d’Agents Socials per la Igualtat (XASI) de la UGT de Catalunya fem una crida a viure i poder gaudir d’unes festes lliures i segures, sense cap tipus de violències vers les dones.

Així doncs, des de la XASI UGT, en referència a les festes dels San Fermines, volem expressar el nostre recolzament i, a la vegada reconeixement, a les companyes del moviment feminista d’Iruña que des de fa temps estan realitzat una gran feina per tal de garantir que les dones puguin participar tant en les festes populars com en tots els espais, sense haver de patir cap tipus de violències o agressions sexuals, només per el sol fet de ser-ho.

Des de la XASI UGT defensem la llibertat respecte la manera de mostrar la repulsa als actes i agressions sexuals a les dones en qualsevol acte cultural, lúdic i festiu. Totes les iniciatives sumen sempre que esdevinguin del respecte i la sororitat .

Les dones tenim el mateix dret que els homes de poder gaudir d’unes festes i d’uns espais segurs i lliures de violències i d’agressions sexuals i masclistes i, per això, fem una crida a la ciutadania perquè així sigui.

Els carrers, les viles i totes les zones públiques han de ser sempre espais segurs i lliures per a les dones.

No és No!!! Només un Sí és Sí!!

 

Comments are closed.