logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració en defensa del conveni català de geriatria

Demà dimecres, 15 de setembre, UGT Serveis Públics convoca una concentració a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb motiu de la celebració del judici per la paralització del conveni català de geriatria (GERCAT) i en defensa del conveni col·lectiu.

Denunciem que després d’haver estat negociat i signat, el GERCAT ha quedat paralitzat per una demanda de la patronal ACAD, que argumenta que no hem demanat permís per negociar a la mesa paritària del conveni marc estatal i que les patronals catalanes no li han donat les cadires que segons ells els pertocaven per la seva representativitat, mínima al nostre entendre.

UGT Serveis Socials estem farts del “trilerisme” i la mala fe d’algunes patronals que, amb les seves accions, segueixen castigant les treballadores i els treballadors de la geriatria catalana que, cal recordar, treballen en unes condicions penoses que voregen l’esclavisme laboral i que cada dia han de suportar jornades de més de 12 hores de treball i uns salaris que en l’actualitat no arriben ni al salari mínim interprofessional en algunes de les seves categories professionals.

El conveni català de geriatria és l’eina necessària per fer efectives de manera negociada i pactada uns increments salarials i unes millores socials que bàsicament serviran per començar a dignificar un sector essencial per a la nostra societat. Aquest conveni serà d’aplicació a més del 70% de les residències catalanes i permetrà acomplir amb el decret de tarifes de la Generalitat, que obliga a totes les empreses a destinar el 60% d’aquest increment a apujar el vergonyós salari de les treballadores i els treballadors. Un decret que, cal recordar, és d’aplicació des de l’1 de gener de 2021, tot i que les treballadores i els treballadors no han vist encara cap increment en el seu salari.

Des de la UGT no permetrem cap més ataca a les condicions laborals en les residències catalanes. Si bé abans de la pandèmia la situació en els centres geriàtrics era molt crítica, ara s’ha acabat demostrant que el sistema ha fet fallida pertot arreu. Des del nostre sindicat reivindiquem que la cura de qualitat de la nostra gent gran comença amb unes condicions laborals de qualitat.

Entrades relacionades