28 jornades de vaga del servei de carretons portaequipatges de l’Aeropot de Barcelona

aeroport-del-pratLa UGT de Catalunya ha convocat noves jornades de vaga parcial a l’empresa Adelte Transporte y Servicios EFS, que gestiona el servei de carretons portaequipatges de l’aeroport de Barcelona amb una plantilla de 70 treballadors i treballadores.

Les aturades seran de quatre hores per als tres torns de treball: d’11.45 a 15.45 h al torn de matí, de 19.45 a 23.45 h per al torn de tarda; i de 3.45 a 7.45 h per al torn de nit (amb afectació a la matinada del dia posterior).

El calendari d’aturades és el següent:

  • 28, 29, 30 i 31 de juliol.
  • 1, 2, 3, 4, 12, 13, 14 i 15 d’agost.
  • 1, 2, 3 i 4 de setembre.
  • 12, 13, 14 i 15 d’octubre.
  • 1, 2, 3 i 4 de novembre.
  • 5, 6, 7 i 8 de desembre.

El motiu de la vaga és el bloqueig del conveni col•lectiu, que s’està negociant des d’inici d’any. El principal escull és l’increment salarial que ofereix l’empresa –un 1%- i que el nostre sindicat considera insuficient, ja que reclamem com a mínim que se li sumi l’IPC.

També exigim que es realitzin contractacions per fer front a la càrrega de treball; cal tenir en compte que, segons les pròpies dades d’AENA, l’aeroport del Prat va rebre 44,1 milions de passatgers l’any 2016, un nou màxim històric i un 11,2% més que l’any anterior. A més, l’empresa va reduir la plantilla en 14 persones fa tres anys perquè AENA va anunciar un sistema de pagament per als carretons que no s’ha implementat encara.

D’altra banda, el nostre sindicat vigilarà que AENA i Adelte respectin el dret de vaga i el dret al treball de la plantilla, ja que en les darreres mobilitzacions l’operador va fer que els carretons estiguessin lligats durant tots els dies d’aturades parcials perquè no quedessin escampats per les terminals, negant aquest servei als usuaris i usuàries de l’aeroport. Des de la UGT vam denunciar aquesta mala pràctica davant la Inspecció de guàrdia per vulneració del dret de vaga i el dret al treball de la plantilla.

Comments are closed.