Agenda Urbana de Catalunya

S’estima que l’any 2050 el 66% de la població mundial viurà a les ciutats la qual cosa planteja nombrosos problemes de sostenibilitat. Per donar resposta a aquest repte, l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2016 va aprovar la Nova Agenda Urbana que cerca l’assoliment d’un model de desenvolupament urbà que sigui sostenible des de les vessants social, ambiental i econòmica.

L’elaboració de l’Agenda Urbana a Catalunya, presidida des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, implica tots els actors i agents que, d’una manera o altra, influeixen amb les seves decisions en la ciutat i el territori, a través de l’Assemblea Urbana de Catalunya, composta per representants de cadascun dels departaments de la Generalitat de Catalunya, representants de l’àmbit local i representants del teixit associatiu ciutadà i empresarial, entre els qual es troba la UGT de Catalunya.

Per a més informació, podeu visitar la web de l’Agenda Urbana de Catalunya.

El procés es divideix 5 fases de treball: redacció del document d’objectius, procés de participació i constitució dels grups de treball, diagnosi i revisió dels reptes, formulació dels documents temàtics, i validació del document final.

Primera fase: Participació i redacció de document d’objectius

Jornades de treball – PARTICIPACIÓ PRESENCIAL

Es faran sis sessions de treball amb 18 blocs temàtics en total. Cada sessió constarà de tres panels de persones expertes (60 minuts) seguits d’un debat entre els assistents (90 minuts) d’intercanvi d’opinions i coneixements sobre els temes exposats.

La UGT de Catalunya, com a membre del grup impulsor de l’Agenda Catalana, participarem a les jornades que tindran lloc entre juny i la primera setmana de juliol, a diferents indrets de la geografia catalana. La UGT acollirà la jornada del 26 de juny sobre Cohesió Social, que tindrà lloc a la sala Brigades Internacionals de la seu de la Rambla de Santa Mònica, 10, de Barcelona.

En aquest enllaç: Informació i inscripcions a les jornades.

 

 

Comments are closed.