Scroll Top
logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Catalunya reclama uns pressupostos de recuperació econòmica, repartiment de la riquesa i creació d’ocupació de qualitat

rodapremsaEls sindicats preparen, juntament amb altres entitats socials, una manifestació a Barcelona el proper 19 de novembre a la tarda per exigir uns pressupostos socials

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, han presentat avui en roda de premsa les prioritats d’ambdues organitzacions per als pressupostos de la Generalitat de l’any vinent.

Els sindicats han reclamat que els pressupostos per al 2017 no poden ser continuistes, perquè Catalunya es troba en una situació d’emergència social, amb un 25% de la població en risc de pobresa. També han denunciat que no existeix diàleg ni debat social sobre els pressupostos i que el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, encara no ha respost a la sol·licitud de reunió que han fet les dues organitzacions per conèixer la proposta de comptes del Govern.

El secretari general de la UGT de Catalunya ha explicat les prioritat del nostre sindicat per als pressupostos del 2017:

  • Una nova fiscalitat més progressiva. Amb les actuals competències de la Generalitat, a més de fer el sistema més just, es podrien aconseguir més ingressos modificant la progressivitat i augmentant els trams de l’IRPF, revisant les polítiques de bonificacions d’aquest impost, recuperant l’impost de successions i de patrimoni, i corregint la rebaixa fiscal als casinos.
  • En polítiques socials, cal prioritzar l’aprovació de la renda garantida ciutadana per a les persones que s’han quedat sense ingressos. Al nostre país tenim un greu problema de cronificació de la pobresa com a conseqüència de la crisi, les retallades i les reformes laborals.
  • Pel que fa a la política industrial, el Pacte Nacional per la Indústria només tindrà sentit si s’hi destinen partides pressupostàries. El procés de recuperació econòmica ha de passar per la recuperació de la indústria manufacturera, però les darreres dades de l’EPA assenyalen que s’està destruint ocupació en aquest sector i les empreses industrials que desapareixen se substitueixen per empreses de logística o serveis, amb ocupació molt més precària i que a la llarga també desapareixeran si no hi ha indústria. És necessari el suport de l’administració per a la creació de noves empreses industrials.
  • Quant a la contractació pública, cal invertir més, però també invertir bé; és a dir, no precaritzar la contractació de l’administració amb externalitzacions a través, per exemple, d’empreses multiserveis. L’administració ha de ser model de contractació amb drets.
  • Calen partides pròpies de la Generalitat destinades a polítiques d’ocupació, més enllà del que arriba del Govern de l’Estat.
  • I cal que els treballadors i les treballadores del sector públic recuperin els seus drets: amb augment salarial, retorn de les pagues extres pendents i creació d’ocupació pública (no només cobrir les places no cobertes fins ara).

Camil Ros ha declarat que “necessitem uns pressupostos socials, de recuperació econòmica i de repartiment de la riquesa. Si, tal com diuen els nostres governants, estem millor que l’any passat a nivell macroeconòmic i d’ingressos, s’ha de demostrar amb uns pressupostos que serveixin per crear ocupació de qualitat i recuperar els drets perduts durant la crisi”. El secretari general de la UGT de Catalunya també ha assegurat que la sortida de la crisi passa necessàriament per un sector industrial i un sector públic potents.

Els sindicats han anunciat també la manifestació que s’està preparant, juntament amb altres entitats socials, per al proper dissabte, 19 de novembre, a Barcelona per exigir uns pressupostos socials. La manifestació, sota el lema “Es pot fer ara”, sortirà a les 17.30 hores des de la Plaça d’Urquinaona i arribarà fins a la Plaça de Sant Jaume.

Related Posts

Leave a comment