Només el 4% de les persones amb discapacitat accedeix al mercat laboral amb un contracte no subvencionat

En el marc de la celebració, demà 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la UGT de Catalunya ha presentat avui l’informe ‘Les persones amb discapacitat i el mercat de treball a Catalunya’.

Aquest informe recull que la meitat de les persones amb discapacitat funcional és potencialment activa, és a dir, té edat d’estar en el mercat de treball, i que d’aquestes, el 59% té un grau de discapacitat lleu, que els permet una certa autonomia per a desenvolupar-se en l’àmbit laboral, personal i social.

Tot i així, a 30 de setembre de 2014, 10.485 persones treballadores amb diversitat funcional estava registrades a l’atur a Catalunya, un 3,7% més que l’any anterior. El perfil de la persona amb discapacitada a l’atur és dona, de més de 45 anys i en situació d’atur de llarga durada.

Així mateix, la contractació de les persones amb discapacitat està molt per sota la mitjana general de contractació (el 0,46% del total). I, pràcticament la totalitat d’aquests contractes (el 96%) s’ha fet sota mesures positives, és a dir, en centre de treball o mitjançant contractes bonificats en empreses ordinàries.

En aquest enllaç podeu trobar una infografia amb algunes dades.

Comments are closed.