logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vaga contra l’incompliment del Govern en l’acord per salvar el funcionament de la Inspecció de Treball i Seguretat Social

El pròxim 22 de març es convoquen concentracions de protesta en tots els centres de treball de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i també, el 30 de març es convoca una primera jornada de vaga de tota la plantilla.

Després de vuit mesos d’espera només s’ha perpetuat l’incompliment per part del Govern en l’acord, adoptat el passat juliol, que recollia una sèrie de mesures fonamentals per a salvar el funcionament de la ITSS.

La Inspecció de Treball i Seguretat Social pateix una acumulació de diversos dèficits que destina la seva activitat cap al fracàs. Existeix manca de la plantilla necessària, de recursos tècnics i materials fonamentals. I, en canvi, no existeix cap reconeixement a l’esforç de l’actual plantilla i la col·laboració d’aquesta, que és la que ha salvat realment el funcionament d’aquesta institució en els últims anys.

Les organitzacions que ens hem unit per subscriure aquest comunicat, convoquem un primer dia de vaga de 24 hores per part de tota la plantilla de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, el pròxim dia 30 de març.

Com a primera mesura de protesta de caràcter col·lectiu, s’han convocat concentracions de treballadors i treballadores de la ITSS davant  de cadascuna de les seves seus provincials per al dia 22 de març entre les 12h i les 12.30h, a la Comunitat Autònoma de Canàries l’horari serà d’11h a 11.30h per a coincidir amb l’acció peninsular.

Ens trobem en una situació limit ja que fa 8 mesos que l’acord no s’aplica i les organitzacions convocants creiem que s’ha arribat a un punt on només s’evidencia la voluntat del govern d’incomplir el mateix i provocar l’abandonament de l’organisme i de la seva plantilla.

Considerem que s’ha d’actuar contra la la feblesa dels màxims responsables del Ministeri de Treball i Economia Social que renuncien a defensar un acord que ha estat subscrit per ells i que respon a un diagnòstic compartit per a buscar les solucions necessàries en la Inspecció de Treball i Economia Social que hagués de servir per a construir la institució que aquest país necessita en aquest segle XXI.

És indubtable que obrir un conflicte en la Inspecció de Treball i Seguretat Social pot tenir conseqüències que afectin la ciutadania. La nostra voluntat no és propiciar una deterioració encara més forta en el nostre organisme, però de cara al future seria molt més perillós transigir i mantenir-nos en silenci davant de decisions polítiques que generen una situació que posa en risc el paper i la qualitat del servei que ha de garantir-se des de la ITSS.

22 de març

Concentracions als centres de treball de la Inspecció de Treball i Seguretat Social

30 de març

Vaga 24h a seus provincials de Inspecció de Treball i Seguretat Social

Entrades relacionades